Електронно заключване на врата с дроп-болт

 

ДОСТАВКА И МОНТАЖ – 355 лв.


Допълнително може да се монтира:

– реле за връзка с домофоните – 15 лева;

– допълнителен четец отвътре за излизане, вместо бутон за излизане – 55 лева;

– сензорен ключ за излизане ” NO TOUCH ” – 75 лева.

Заключване с чип с  болт
Използва се предимно при алуминиеви и пластмасови дограми за да се избегне усукването по вертикалата и в местата на самите сглобки на дограмата. Самото заключване се осъществява посредством дроп-болт с диаметър 16 мм, който се фиксира в насрещника и гарантира надеждно заключване в точката на максимално усилие  около и в самите дръжки на входната врата.

ПРЕДИМСТВА НА ЕЛЕКТРОННИТЕ КЛЮЧОВЕ:

Електронните ключове могат да бъдат изтривани, временно забранявани или разрешавани за работа в системата. Ако един ключ е изтрит или забранен от паметта на системата, то той не може да оперира с нея.

Всички операции свързани със записване на нов ключ, изтриване на ключ, временна забрана на ключ, контрол на системата, се осъществяват от собственика, чрез мастер ключ. Мастер ключът е главен, единствен ключ за системата, чрез който тя се управлява. Той не може да бъде изтрит. Електронните ключове позволяват един и същи ключ да бъде програмиран да отключва много брави.

Това ще Ви позволи вместо тежката връзка с ключове, да носите и оперирате само с един електронен ключ и в същото време да се чувствате защитени. Ако загубите даден електронен ключ, единственото нещо, което е необходимо да направите е да минете през бравите, които той отключва, да го изтриете и на негово място да запишете нов.

Това е възможно, тъй като всеки електронен ключ е с уникален, различен код и бравата помни кодовете на всички ключове, които имат достъп до нея. При механичните брави всички ключове са с еднакъв код и при загуба или кражба на ключ ще трябва да смените цялата брава с нова и всички ключове към нея. Чрез ползването на електронни заключващи системи не се нуждаете от техници, сервизни работници или ключари, Вие сами управлявате заключващата система.

Видове електронни ключове – чип за достъп

А. Безконтактни чипове – това са по технологията RFID или пластмасови тагове, намират  приложение  заради ниската си себестойност но за съжаление могат без проблем да се копират от всяко ателие за ключарски услуги. С такава система е безмислен контрола на неплащащите обитатели, както и нежелани посетители. Втора съществена слабост поради технологията RFID четеца се изработва от пластмаса, метала би екранирал излъчването на сигнал. Поради това четеца не е вандалоустойчив, не са малко случаите когато само с подръчни средства може да бъде изваден от строя. Не се препоръчва за директен монтаж на алуминиеви или метални дограми заради екраниращия ефект на метала. Единствено при  монтаж на пластмасова дограма няма проблем с ефекта от екраниране.

чип1

   RFID- 1,00 лева/брой  и 0,50 лева за програмиране на един брой

 

Б. Контактни чипове или I-BUTTON – много надеждни с много дълъг срок на експлоатация изключително ергономични.

chip-za-vhoa

  I-BUTTON – 4,95 лева/брой и 0,50 лева за програмиране на един брой
Над 100 броя 3.95 лева/брой и 0.50 лева за програмиране

Предимства:

– Не се копират от автоключарски ателиета. В Инстанбул най-близко и на други места се използват за карта в метрото, за паркиране на обществени места и други. Ако можеше лесно да се копират не биха ги използвали на такива места.

– Изработени са от метал

– Малки и ергономични

– Дълъг срок на експлоатация