fbpx

Автомат за плавно затваряне на врата

Правилното функциониране на една врата в по-голяма част от сучаите изисква монтирането на автомат

Правилното функциониране на една врата в по-голяма част от сучаите изисква монтирането на автомат. Основната функция на автомата е да затвори вратата до положението когато заключващия механизъм се задейства и вратата се заключи автоматично без доълнителна човешка намеса. В зависимост от сезона е важен избора на подходящ автомат, тоест ако автомата работи при външни условия или при условия близки до външните то тогава е необходимо да се подбере автомат с непроменлив висцозитет на хидравличната течност (маслото). Има автомати с ветроупорна функция, което предпазва вратата от силен порив на вятъра, както и автомати със задържащо рамо в случай на по-бавно преминаване през вратата, майки с колички, инвалиди, товаро разтоварна дейност и други.

Друго съществено условие за правилен избор на автомат е неговата сила съобразно теглото и широчината на крилото на вратата. Колкото една врата е по-тежка или по-широка толкова автомата трябва да е по-голям. В противен случай автомата не може да преодолее тежеста на вратата или течението на вятъра ако има такова. Във всички сгради особено зимно време съществува така наречения коминен ефект, който създава течение през вратата и допълнително усложнява работата на автомата. Автоматите, които ние предлагаме отговарят на всички тези качества. Опита с много клиенти е наложил винаги да се ползва правилно подбран според силата си автомат с хидравлично масло с непроменлив вискозитет, което е безспорно предимство за всички модели с устоичивост на реглажа при резки температурни отклонения . Веднъж монтиран и регулиран спрямо вратата автомата работи надеждно без необходимост от чести пренастройки в топло или студено време.

Това се потвърждава след дългогодишна експлоатация и работа с клиенти без нито една рекламация.

Автомат за вътрешна врата IS20

  • С нормално рамо – 155,00 лв с монтаж
  • Със застопоряващо рамо – 195,00 лв с монтаж

Регулиране скоростта на затваряне и скоростта за преодоляване съпротивлението на езика на бравата. Може да се използва на леви и десни врати без допълнителна преработка. Устойчив е на пожар по СЕ. Отговаря на изискванията по EN1154 и EN1634. Възможност за добавяне на застопоряващо рамо и паралелно затваряне. Икономичен и надежден базов модел. Снабден е с иглен лагер за най-добро опериране и ефктивност. Мах. ширина на крилото 850мм. Мах. тегло 40кг.

Автомат за лека алуминиева врата IS60

  • С нормално рамо – 185,00 лева с монтаж

Автоматът IS60 има три различни сили на затваряне (EN2 – EN4). Подходящ е за външни и вътрешни врати. Регулиране на затварящата и притварящата сила без разглобяване. Може да се използва на леви и десни врати без допълнителна преработка. Устойчив е на пожар по СЕ. Отговаря на изискванията по EN1154 и EN1634. Дълъг живот на продукта от игления лагер и нагнетателния клапан срещу голямо натоварване. Не е оборудван със застопоряващо рамо. Мах ширина на крилото 850/950/1100мм. Мах. тегло 40/60 кг.

Цвят : бял, сив
Тегло: 1,300 кг
Производител: ISEO Group Италия


Автомат за врата IS65

  • С плъзгащо рамо – 275,00 лева с монтаж

Регулиране скоростта на затваряне и скоростта за преодоляване съпротивлението на езика на бравата.
Сила на затваряне 3.
Максимален ъгъл на отваряне  180°

Цвят :  сив
Тегло: 2,000 кг
Производител: ISEO Group Италия

Автомат за врата DC135

  • С нормално рамо – 235,00 лева с монтаж
  • С плъзгащо рамо – 295,00 лева с монтаж

Регулиране скоростта на затваряне и скоростта за преодоляване съпротивлението на езика на бравата.
Сила на затваряне 3.
Максимален ъгъл на отваряне  180°
Aвтомат за външни и вътрешни врати с ширина на крилото до 950 мм.
Включено плъзгащо рамо.
С функция Back Check – контрол на внезапното отваряне /регулируем над 75°/
Сертифициран по EN 1154.

Цвят :  сив
Тегло: 2,400 кг
Производител: ASSA ABLOY


Автомат за врата DC 240

  • С нормално рамо – 328,00 лева с монтаж

Автоматът DC240 има  сила на затваряне (EN2 – EN6). Регулиране на затварящата и притварящата сила без разглобяване. Може да се използва на леви и десни врати без допълнителна преработка. Дълъг живот на продукта от игления лагер и нагнетателния клапан срещу голямо натоварване. Добре оформен и компактен дизайн. Устойчив е на пожар по СЕ. Отговаря на изискванията по EN1154 и EN1634. Оборудван със застопоряващо рамо. Мах. ширина на крилото 850/950/1100мм. Мах. тегло 60/80/110кг. С функция Back Check – контрол на внезапното отваряне /регулируем над 75°/ Сертифициран по EN 1154.

Цвят :  сив, черен, кафяв
Тегло: 1,900 кг
Производител: ABLOY Финландия

Автомат за врат DC 247

  • С нормално рамо – 563,00 лева с монтаж

Автоматът DC 247  има три различни сили на затваряне, плавно регулирано посредством болт. Регулиране на затварящата и притварящата сила без разглобяване. Може да се използва на леви и десни врати без допълнителна преработка. Дълъг живот на продукта от игления лагер и нагнетателния клапан срещу голямо натоварване. Добре оформен и компактен дизайн. Устойчив е на застопоряващо рамо. Мах. ширина на крилото 850-1300мм. Мах. тегло 130-170 кг.

Цвят :  сив, черен, кафяв
Тегло: 1,900 кг
Производител: ABLOY Финландия