fbpx

Блиндирани врати за апартамент

Здравата конструкция на входните блиндирани врати е един от основните елементи гарантиращи сигурност и ефективност.

Блиндираните врати като видове конструкция се разделят на:
 • Серия М механично заключване
 • Серия МЕ механично и електронно заключване

За да изберете идеалната за Вас входна врата, първо трябва да се спрете на типа стоманена конструкция, която предопределя характеристиките на вратата.

Серия М, гарантира изпълнението на една съвременна, чисто механична блиндирана врата.

Серия МЕ, надгражда разбирането ни за ролята на една високотехнологична входна врата за апартамент. Тази серия позволява да се произвеждат както механични врати, така и врати със електромеханично заключване. Невидимото управление, превръща вратата от механичен пасивен продукт в активна система за защита.

Блиндираните врати като видове покритие се разделят на:
 • ВХОДНА МЕТАЛНА ВРАТА С PVC ПОКРИТИЕ – фолио
 • ВХОДНА МЕТАЛНА ВРАТА ЛАМИНАТ ПОКРИТИЕ – естествен и изкуствен
 • ВХОДНА МЕТАЛНА ВРАТА С ЛАКОВО ПОКРИТИЕ
 • ВХОДНА МЕТАЛНА ВРАТА С ПРАХОВО ПОКРИТИЕ
Блиндираните врати от Серия М и МЕ покриват важните изисквания към една съвременна блиндирана врата:
 • Вътрешен монтаж на бравата – тогава мощният заключващ механизъм се захваща здраво за самият корпус, а не на челна планка;
 • За оребряване на крилото се използват подсилващи профили, спомагащи за допълнителното усилване на конструкцията;
 • При изработка на крилото се прави локално, мостово усилване за още по-голяма стабилност на конструкцията и избягване на вътрешните напрежения от заварките;
 • В местата на монтаж на заключващите механизми има изградени специални усилващи кутии от 3мм стомана;
 • В касата се изработва специален защитен канал, които поема и уплътнението на вратата;
 • Движението на врата спрямо касата се гарантира от масивни 3D панти;

Изработката и монтажа на блиндирана врата за частно жилище е най-доброто решение от гледна точка на здравина и устойчивост срещу чужди посегателства. Технологиите непрекъснато се развиват и подобряват което с времето налага подобрения с оглед повишаване на сигурността на вече монтираната желязна врата.

Монтаж на всякакви брави за по-висока сигурност по желание на клиента.

Защитата на личното имущество е голям проблем за много хора, чиито домове са разбивани неведнъж. Едно надеждно решение е изборът на блиндирани врати за апартаменти- това са врати, създадени специално за жилища и офиси. Те се изработват от здрав материал, който издържа дори на изстрели с огнестрелно оръжие. Външният вид на вратите не зависи от избора на материал – металите са достатъчно гъвкави и пластични, за да може да се създават всякакви форми и дизайни.

Изработката на блиндирани врати се извършва посредством сложни технологии, чиято основна цел е да създадат здравина и сигурност. Докато обикновената, дървена врата може да бъде разбита чрез различни способи, то металната врата няма как да бъде отворена със сила – не се поддава на чупене, рязане, къртене и други подобни груби методи.

Основната цел – предпазване от набези на крадци се постига чрез здравина и осигуряване на неразбиваеми ключалки. Когато се говори за ключалки, трябва да се знае, че всяка една ключалка може да бъде преодоляна по някакъв начин. Това обаче не е в способностите на всеки крадец, а на единици. В жилищните блокове и кооперации обикновено “върлуват” крадци, които търсят лесни за разбиване врати. За тях блиндираната врата е препятствие, което не могат да преодолеят и се отказват още с пръв поглед върху ключалките. В случаите, когато ключалката е невидима, те веднага се отказват или търсят друг достъп до апартамента – през прозорците и терасите, ако имат достъп до тях.

Металите, от които се изработват блиндирани врати са с различен състав и качества. Технологията за изработката на вратите е сложна, тъй като се търси максимална здравина и устойчивост. Особено значение има методът на заключване – това е най-важният елемент от който зависи надеждността на вратата. В много случаи клиентите предпочитат блиндирани врати с двойно заключване. На вратата се монтират едновременно механична и електронна брава, независими една от друга. В тази ситуация крадецът е в особено неизгодна позиция, защото електронната брава е невидима и ако успее по някакъв начин да отключи механичната брава, той въпреки усилията си остава отвън, тъй като електронната не позволява на вратата да се отвори.

Необходимостта от опазване на личното ни постранство става все по-голяма в последните години. Битовата престъпност непрекъснато нараства и набезите на крадци водят до сериозни щети на засегнатите апартаменти. Това е причината все повече хора да изберат блиндирани врати за своите жилища. Наглостта на крадците нараства дотолкова, че често те се промъкват през нощта в жилища, в които стопаните спят в леглата си, дори има случаи на упояване с газ, който се пуска през ключалки и неуплътнени участъци на вратите. Това може да се случи само ако апартаментът е с обикновена врата със стандартна брава. При наличието на блиндирана врата хората могат да спят спокойно – тя е достътъчно добре уплътнена и достатъчно надеждно заключена, за да спре всички опити за незаконно проникване в жилището.

Call Now Button