fbpx

Чип за врата

За заключване с чип за врата могат да се използват следните заключващи механизми: Магнит, Дропболт или Електрически насрещник.

 • Магнит със сила на захващане от 300 кг. Този тип заключване е най-разпространен  и е най-доброто решение за заключване на метална врата на  жилищни и офисни сгради. Електромагнита е с много дълъг срок на експлоатация поради факта , че няма триещи се механизми, на практика нямаме дефектирал магнит за повече от двадесет години. Заключването се осъществява посредством електромагнитно слепване със сила на захващане  от 300 кг.
 • Дропболт използва се за заключващ механизъм на алуминиеви и PVC дограми. Много сигурен начин на заключване посредством метален цилиндър с диаметър над 16 мм според модела. Металния цилиндър така наречения дропболт изкача от електромагнитната брава и като резе реализира самото заключване. Усилието на срез при този вид заключващ механизъм е повече от 1000 кг според модела, което е напълно достатъчно за да не се проникне през мястото на заключването. Практиката показва, че дропболт с месингова втулка (около самия цилиндър ) гарантира много по-голям експлоатационен срок, отколкото тези с пластмасова втулка. Много добра комбинация и гаранция за много сигурно заключване е когато се комбинират и двете устройства, магнит и дропболт. По този начин магнита създава идеални условия за работа на металния цилиндър (дропболта ) и увеличава многократно неговия експлоатационен срок.
 • Електрически насрещник широко разпространено електрическо заключване, което се комбинира с механично заключване с ключ и патрон. Този тип заключване не е вандалоустойчиво, не е много трудно  с отвертка  да се отвори като се освободи електрическия език. Много често системата дефектира или се налагат ремонти за настройване. Много често с времето механизма зад езика на бравата започва да се движи по-трудно, което от своя страна затруднява автомата за плавно затваряне да прибере вратата докрай в затворено положение и тя често остава отворена. Не се препоръчва този тип заключване. Използва се в краен случай ако конструктивно не може да се монтира друго.

Чиповете за врата могат да бъдат контактни I-button или безконтактни MIFARE 13,56 MHz, RFID 125 kHz

 1. Заключване с криптирана централа I-Button  – 687 лева

Не позволява достъп с копирани чипове за врата, на практика домоуправителя има 100% контрол, само от него на 100% зависи издаването на нови чипове. Копирането на този тип електронни ключове е невъзможно!

 1. Заключване с нормалана централа I-Button   – 587 лева

Защитена но има  възможност за копиране на чиповете

 1. Заключване с криптирана централа MIFARE 13,56 MHz  – 750 лева

Защитена, но има  възможност за копиране на чиповете

 1. Заключване с нормална централа RFID  125 kHz – 555 лева

Чиповете се копират лесно в повечето ключарски ателиета

 • Централите/контролерите се управляват с главен чип, лаптоп или смартфон с андроид
 • Към всички системи – Чипове за врата, могат да се добавят следните допълнителни модули:
 • Модул СТАТИСТИКА с календар и хронология – 359 лв
 • Модул BLUETOOTH управление и сервизиране с Android – 392 лв
 • Софтуер за сервизиране с лаптоп, кабел за данни, RS вход, потребителски интерфейс на български – 268 лв

Електронните заключващи системи имат редица преимущества пред традиционните ключалки. Практиката показва, че рискът от разбиване на входна врата с обикновена, механична брава е много по-висок, отколкото ако е монтирана електронна брава.

При заключване с чип на вход на блок или кооперация се защитава надеждно собствеността на живеещите в нея. Разбиване на такава врата е изключително трудно. Първото, което затруднява хората с престъпни намерения е липсата на традиционна ключалка. Бравата е разположена на произволно място, което може да е навсякъде – на крилото на вратата или на касата, като монтажът може да се извърши на всяко едно място. Дори и да налучкат мястото на електронната брава, престъпниците не могат да я разбият.

Електронното заключване с чип на вход е най-стабилното средство за заключване, защото бравата не може да се разбие с никакви механични, електошокови и други способи. Същото важи и за електронния четец, в чиято памет са въведени всички електронни ключове с чип, които имат права да отключват вратата. Електронният четец е вандалоустойчив и дори и да бъде повреден по някакъв начин, вратата няма да се отключи.

Електронното заключване с чип на входни врати е по-икономично от традиционните способи за заключване. Електронните брави не се износват и повреждат, така че не се налага да се ремонтират. Всеки обитател на сградата има свой електронен ключ – чип, с който може да отключва и други врати, оборудвани с електронни ключалки, които са свързани със системата. Това са гаражи, мазета, тавани и не на последно място – асансьора. Асансьорите често са основната мотивация за монтиране на електронно заключване в сградите. По този начин се ограничава достъпа на хората, които не заплащат за поддръжка на съоръжението. Това става лесно – електронната заключваща система се програмира съвсем елементарно чрез мастър ключ.

Инвестицията в електронно заключване с чип за вход не е непосилно бреме за живеещите в блокове и кооперации. Сумата, която ще заделят домакинствата за закупуване и монтиране на системата е напълно достъпна. Ползите са много, като се започне от опазване на общите части – стълбища, асансьор, общи помещения и се стигне до по-добра защита на жилищата в сградата. Достъп ще имат само и единствено хората, притежаващи електронен ключ с чип.

Електронното заключване с чип на вход не създава рискове за живеещите в сградата. Отвътре вратата се отключва посредством бутон. Отключването може да се осъществи и чрез команди от домофонна система, чрез прозвъняване през GSM мрежата или чрез WIFI. На системата може да се монтира допълнително автономно захранване, което я държи заключена при спиране на тока. Електронните заключващи системи за един добър избор за контрол на достъпа.

Call Now Button